Reklam
Reklam

Kaçak Yapıların Önüne Geçiliyor

Eyyübiye Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğüne bağlı yıkım ekipleri Yenice Mahallesinde yol genişletme çalışması için daha önceden kamulaştırılan evlerin yıkımı gerçekleştirdi.

Kaçak Yapıların Önüne Geçiliyor
Editör: Urfa Haber 63
27 Şubat 2015 - 12:17

Eyyübiye Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğüne bağlı yıkım ekipleri Yenice Mahallesinde yol genişletme çalışması için daha önceden kamulaştırılan evlerin yıkımı gerçekleştirdi.

Eyyübiye Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğüne bağlı yıkım ekipleri daha önce Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan alan üzerinde kaçak yapıların önüne geçmek için yıkım gerçekleştirdi.

Eyyübiye Belediyesi eski Briketçiler sitesi alanında bulunan alan üzerinde özellikle Suriyelilerin kendileri için bir yerleşim alanı oluşturma isteği, alan üzerine yerleşmeye çalışan Suriyelilerin çevre sakinlerinin rahatsız etmesi üzerine gelen şikâyetleri dikkate alan Eyyübiye Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğüne bağlı yıkım ekipleri harekete geçti.

Daha önce Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan ve yol genişletme çalışmaları nedeniyle kısa süre içersinde çalışma yapılması planlanan alan üzerinde, kaçak yapıların engellenmesi amacıyla harekete geçen ekipler hem Suriyelilerin vatandaşları rahatsız etmesinin önüne geçti hem de kaçak yapıya taviz vermedi. Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerle birlikte gerçekleşen yıkım yaklaşık bir saat sürdü. Yıkımın ardından açıklama yapan Eyyübiye Belediyesi yetkilileri, hem kaçak yapının önüne geçildiğini hem de vatandaşların şikâyetinin sonuçlandırıldığını belirterek kaçak yapılara asla müsamaha gösterilmeyeceğini ifade ettiler.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ Yeni Eyyübiye’nin oluşması için mücadele edilirken müsamaha gösterilmeyecek konulardan biri de kaçak yapılardır. Belediye olarak üzerinde durduğumuz en önemli konulardan birdir. Bizlerin vatandaşlarımızdan beklentimiz bu konuda bizlere yardımcı olmalarıdır. Bir yandan kaçak yapıların önüne geçerken bir yandan da Suriyeli misafirlerimizin ara ara oluşturduğu rahatsızlığın da önüne geçmeye çalışıyoruz. Birikeçtiler sitesi daha önceden yol genişletme çalışmaları için kamulaştırılmış bir alandı. Bu alan üzerinde Suriyelilerin zamanla yerleşip kaçak yapıların meydana gelebileceğinin öngörülmesi üzerine çalışma başlatılmıştır. Ayrıca vatandaşlarımızdan gelen rahatsızlık veriliyor şikâyeti de dikkate alınarak yıkım gerçekleştirilmiştir. “

Bu haber 1432 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum