Reklam
Reklam

Şanlıurfa'da İsrail Protestosu

Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına tepki gösterip İsrail'i protesto etti.

Şanlıurfa'da İsrail Protestosu
Editör: Urfa Haber 63
21 Temmuz 2017 - 12:42

Cuma namazı sonrası Dergah Camisi önünde toplanan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyesi bir grup, ellerinde Filistin bayrakları ve çeşitli dövizlerle Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına tepki gösterip İsrail aleyhine sloganlar attı.

STK’lar adına basın açıklamasını İHH İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Ali Acar yaptı.

 “Yaşanan cinayetlerin, dökülen kanların kabul edilemez olduğunu, ümmet açısından artık bıçağın kemiğe dayandığını ve dayanılmaz bir hal aldığını görmekteyiz.” diyen Acar “Bizler Müslümanlar olarak, bu acıyı en üst seviyede hissetmek ve ümmetin namusu olan ve uğruna binlerce kurbanın verildiği Kudüs davasına sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Gün Siyonist çeteye karşı birleşme ve dayanışma günüdür. İslam ümmetinin tüm unsurlarını, elinde yetki ve imkânı bulunduran, devlet reisleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, cemaat ve tarikatlar ve Kudüs davasına duyarlı herkesi ve her kesimi bir araya gelmeye, yeni stratejiler geliştirmeye davet ediyoruz. Bizler Şanlıurfa STK Platformu olarak, ümmeti ilgilendiren her konuda olduğu gibi bu konuda da herkesle bir araya geleceğimizi ve dayanışma içerisinde olacağımızı, bu davaya maddi manevi her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Bu haber 659 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum