Reklam
Reklam

Ramazanda tüketimi ikiye katlandı

Ramazan ayı ile birlikte gecelerin hareketlendiği Şanlıurfa'da, kent ile özdeşleşmiş ve bir gelenek haline gelen ciğer kebabı satışlarında da artış oldu. Kentin hemen her köşesinde kurulan seyyar tezgahlarda dürüm olarak satışa sunulan ciğer kebabına yoğun ilgi gösteriliyor.

Ramazanda tüketimi ikiye katlandı
Editör: Urfa Haber 63
23 Haziran 2017 - 05:54

Kentin hemen hemen her köşesinde kurulan seyyar tezgahlarda satışa sunulan ciğer kebabı, vatandaşlardan büyük rağbet görüyor. İftar vakti başlayan ve sahura kadar vatandaşlara servis yapılan ciğer kebabının dumanı şehri kaplıyor.

Kebapçılar, açık alanda pişirilen ciğer kebabının dumanı ve kokusunun da insanları cezbettiğine değindi. Kebapçılar, "İştah açıcı olan ciğer kebabı dürüm halinde; isot, soğan, maydanoz ve ayranla birlikte servis edilir. Her gece Şanlıurfa sokaklarında günlük ortalama 3 ton arasında ciğer tüketiliyor. Şanlıurfa'da ciğer bulamadığımız zaman çevre illerimiz Gaziantep ve Diyarbakır'dan sipariş veriyoruz" diye konuştu.

Dürümü 10, porsiyonu ile 18 liradan satılan ciğer kebabını yiyen vatandaşlar ise "Normalde ciğer kebabını sabah kahvaltısında yiyoruz. Ramazan ayında da ciğeri iftarın ardından gece geç saatlerde ve sahurda yiyoruz" dedi.

Bu haber 619 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum