Reklam
Reklam

Urfa'da önlenemeyen anız yangınları

Şanlıurfa'nın kırsal kesimde, yasak olmasına rağmen bu yıl da yine yakılan arpa ve buğday tarlaları anızları nedeniyle duman altında kaldı. Ovadaki anız yangınları geceleri şehir merkezinden rahatlıkla görülüyor.

Urfa'da önlenemeyen anız yangınları
Editör: Urfa Haber 63
21 Haziran 2017 - 10:32

Şanlıurfa'da arpa ve buğday hasadının ardından özellikle kırsal alanlarda, anız yangınları tehlikesi oluşmaya devam ediyor. Şanlıurfa'da kanayan bir yara haline gelen yangınlar ekolojik dengeye zarar verdiği gibi toprak kalitesinin de azalmasına neden oluyor. Yangınlar nedeniyle birçok canlı ise telef oluyor, anız yangınları nedeniyle geceleri Harran ovasında duman altında kalıyor.

Kesilen cezalara rağmen arpa ve buğday hasadının sürdüğü Harran ovasında çiftçiler, tarladaki anızları yakıyor. Ovayı kaplayan sis ve duman, insanların nefes almasını güçleştiriyor, Hasat sonrası başka ürün ekmek için üreticilerin yaktığı anızlar nedeniyle gökyüzünü saran duman, Akçakale yolunda sürücülerin görüş uzaklığını düşürdü.

Çevreyi tehdit ettiği kadar nefes almayı da zorlaştıran anız yangınlarına çözüm bulunmasını isteyenler, her yıl yaşanan bu duruma önlem alınmamasına da tepki gösterdi.  Anız yangın dumanından etkilen vatandaşlar "Maalesef yakılan anız, hem doğaya, hem de çevreye ve insan sağlığına ciddi zararlar veriyor. Her yıl yetkilileri ve üreticileri uyarmasına rağmen anızlar yakılmaya devam ediliyor, çıkan yangınlar hem doğanın hem de çevrenin tahribatına neden olmayı ve hava kirliliği yaratmayı devam ediyor." dediler

Bu haber 480 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum