Reklam
Reklam

Türkmenler Birliği istişare toplantısı yapıldı

Başkanlığını Hasan Çay’ın yaptığı Şanlıurfa Türkmenler Birliği’nin istişare toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Türkmenler Birliği istişare toplantısı yapıldı
Editör: Urfa Haber 63
27 Mayıs 2017 - 12:29

Cumhuriyet Parkı Tesislerinde gerçekleştirilen istişare toplantısına Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa Türk Ocakları Şube Başkanı Cemil Demir, Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, , Müteahhitiler Derneği Başkanı Mustafa Ünal, Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Kamil Güler, Şanlıurfa Sebzeciler Derneği Başkanı Faruk AKBAŞ, AK Parti Eski Merkez ilçe Başkanı Mustafa Zahit, Gaziantep Elbeyliler Derneği Başkanı ve Beydil Oğuz Boyları Federasyonu Başkanı Faik Akyılmaz, Badıllı aşiretinden Sait Badıllı,  Türkmen Aşiret ve aile temsilcileri katıldı. Toplantıya çok sayıda Türkmen kadınlar da katıldı.

Şanlıurfa Türkmenler Birliği Başkanı Hasan Çay;Şanlıurfa Türkmenler Birliğinin istişare toplantısına katılım gösteren sivil toplum örgütlerine, aşiret ve aile temsilcilerine teşekkür ediyorum. Şanlıurfa Türkmenler Birliği  bundan sonra sadece bir değil, bütün Şanlıurfa’yı kucaklayacak bir şekilde tüm sivil toplum örgütleri ile ayırım gözetmeksizin hep birlikte aşiret mensupları ile bir araya gelip Şanlıurfa’nın sıkıntıları ile Şanlıurfa’nın gençliği ile ilgili çalışmalar yapacaklarını ve bu sorunların çözümünü için elbirliği ile başaracağız. Birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece Şanlıurfa’da güzel şeyler yapılacağına inanıyorum. Dedi.

 Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ; Türkiye'yi tarihinde zor süreçlerden kurtaran en önemli olgunun birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi olduğunu, ülkenin kalkınması ve şer odaklarıyla mücadele etmesi için birlik beraberlik ruhunun devam etmesi gerektiğinin belirten Baydilli, "Sivil Toplum Kuruluşları birlik ve beraberlik için çok önemlidir. Türkmen birliğinin oluşturulması da bizim için çok önemlidir. Bu birlikler yeni tarih yazmak için gereklidir. Ben bu güzel Türkmenler Birliği Derneği'nin kurulmasından büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Başarılı ve hayırlı çalışmalar yapmalarını diliyorum" dedi.

 Toplantıya katılan Türkmen kadınlar ise Şanlıurfa Türkmenler Birliği Başkanı Hasan Çay’a böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiği için çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarım adına bu toplantıda olmaktan gurur duyuyorum. Bu ülke ve bu bayrak bizim. Herkes sahip çıkmalı. Kanımızın son damlasına kadar Türkmenlerin yanındayız. Atalarımızın bıraktığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz. dedi.

İstişare toplantısının ardından katılımcılar ve Türkmenler Birliği Derneği üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi

Bu haber 963 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum