Reklam
Reklam

Sabır Etkinlikleri Muhteşem Şiir Dinletisiyle Devam Etti

Eyyübiye Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından bu yıl 3.’cüsü düzenlenen ’Eyyüp Peygamber Sabır Günleri’ etkinliklerine, Şair Serdar Tuncer'in Sabır temalı şiir ve sohbeti damga vurdu.

Sabır Etkinlikleri Muhteşem Şiir Dinletisiyle Devam Etti
Editör: Urfa Haber 63
29 Nisan 2017 - 08:07

Eyyübiye Belediyesi tarafından bu yıl 3.’cüsü düzenlenen ’Eyyüp Peygamber Sabır Günleri’ etkinliklerinin ilk günkü ayağının akşam seansında, ünlü şair Serdar Tuncer ve Grup Mevlana  sahne aldı. Balıklıgöl Amfi tiyatro alanında yüzlerce kişinin katılım gösterdiği etkinlikte ilk olarak Şair Serdar Tuncer ve ekibi sahne aldı. Birbirinden güzel şiirleri ve eserleri izleyenlerle birlikte seslendiren şair Tuncer, sohbetiyle de geceye adeta damga vurdu. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve yüzlerce vatandaşın katılım gösterdiği etkinlikte son olarak Grup Mevlana sahne aldı. Birbirinden güzel ilahileri seslendiren grup üyelerine semazenler de eşlik etti. Eyyübiye Belediyesi tarafından bu yıl 3.’cüsü organize edilen etkinlikler, sabah saatlerinde Eyyüp Peygamber Makamında 3 dilde okunan sabır duası ve dağıtılan Sabır pilavı ile başlamıştı. Akşam saatlerinde Balıklıgöl Amfi tiyatroda tertiplenen şiir ve ilahi dinletisi de izleyenler tarafından tam not aldı.

Programın sonunda katılımlarından dolayı Şair Serdar Tuncer’e Şanlıurfa’ya özgü hediye veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci bu tarz etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Başkan Ekinci konuşmasında şunları söyledi,‘’Yeryüzünde kadim şehirler vardır. İşte Batıda Atina Roma’dan bahsedilir, Doğu da Mekke, Medine, Kudüs ve Şanlıurfa’da bunlardan birisidir. Şanlıurfa’yı biliyorsunuz, Peygamberler şehri olarak tanımlıyoruz. Hz. İbrahim Peygamber, Hz. Eyyüp Peygamber, Şuayip Peygamber ve tüm peygamberlerin buradan geçtikleri bir şekilde konakladığını hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla da İnancın merkezi olan böyle bir ilde, ilçe de haliyle de bunu daha da tanıtacak, gelecek nesillere tanıtacak faaliyetlerde bulunmamız gerekiyor. Ve yine Hz. Eyyüp Peygamber ve tabi ilçemizin de adını aldığı bir peygamberimiz. Dolayısıyla da sabır timsali ve sabır etkinlikleri bu anlamda 3’üncüsü düzenliyoruz. İçinde bulunduğumuz konjonktüre baktığımız zaman sabır’a çok ihtiyacımız var. Özellikle Ortadoğu coğrafyasındaki sıkıntılar hepimizin malumu. Bu sıkıntıların bir şekilde muhatap olan insanlar bizim ülkemize sığınmışlardır. Öncelikle onlara 3 milyon insan, ilçemizde 600 bin insan onlara sabırlar diliyoruz. Yine misafirperverliklerini her şekilde gösteren Şanlıurfa’lılara ve Eyyübiyelilere de misafirperverlik ve sabır içinde onlara da teşekkür ediyoruz. Bu anlamda bundan sonraki etkinliklerimiz de devam edecek. Bu tarz kültürel faaliyetlerde de bu ilimizin değerlerini tanıtacak faaliyetlerde bulunacağız.”

Bu haber 1631 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum