Reklam
Reklam

Şanlıurfa Polisi uyuşturucuya savaş açtı

Uyuşturucu ile mücadele konusunda ailelerinin dikkati çekmek ve uyuşturucu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Piazza alış veriş merkezinde bilgilendirme satandı açtı. Polis ailelere ve öğrencilere bilgi verip broşür dağıttı.

Şanlıurfa Polisi uyuşturucuya savaş açtı
Editör: Urfa Haber 63
22 Nisan 2017 - 12:44

Uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında Piazza AVM’de açılan bilgilendirme standı Şanlıurfa Valisi Azim Göngür Tuna, Şanlıurfa Cumhuriyet baş savcısı Uğurhan Kuş, İl emniyet müdürü Veysel Tipioğlu, Emniyet şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Alışveriş ve Yaşam Merkezinde Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Uyuşturucu Kullanımı' ile ilgili seminer düzenlendi.Çocuğunuzun uyuşturucu kullandığını nasıl anlarsınız? Sorusuna yanıt vermek için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Narkotimleri ebeveynlere ipuçları verdi. Seminerde tüm vatandaşlar ile ilgilenen narkotimler detaylı bilgiler vererek Uyuşturucu ile Mücadeleyi anlattı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ;Burada ki temel maksadımız özellikle ebeveynlere anne ve babalara bilgi vermek, farkındalık yaratmak çocuklarının uyuşturucu illetine bulaştığının nasıl anlayabilecekleri noktasında kısa yoldan öğretmek, nasıl tedbir alabilecekleri noktasında bilgilendirme satandı açtık. Bu standı kurmamızdaki temel maksat uyuşturucu ile mücadelede vatandaşımızın mevcut desteğini artırmak, aynı zamanda anne babalara çocuklarının uyuşturucu ile buluşmasını engelleyecek ipuçları vermektir. Ebeveynlere bu konuda çok ciddi görevler düşmektedir. Bu stantta görev alacak arkadaşlarımız anne babalara çocuklarının nasıl uyuşturucu kullandıklarını anlamaları için eğitim verecek, normal yaşamlarında ne gibi değişimler olduğunu anlatacaklar.” Dedi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan “ Mücadelemizi sosyal ve kültürel faaliyetlerle de sürdürme amacındayız. Uyuşturucu ile mücadele konusunda çok ciddi mücadele veriliyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da büyük bir mücadele var ve ciddi oranlarda uyuşturucu yakalanıyor. Ama uyuşturucu ile mücadelede sadece polisiye tedbirler yetmez. Burada amacımız aileleri bilinçlendirmek, ailelerin evlatlarına sahip çıkmalarını sağlamak, uyuşturucu kullanan evlatlarının farkına varmalarını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Vali Güngör Azim Tuna ise “ Bizim esas yapmamız gereken bu işi kötü bir şey olmadan, oluşmadan önlemeye çalışmaktır. Bu da işbirliği ile farkındalık oluşturmayla eğitimle yapılabilir. Emniyet Müdürlüğümüzde bu konuda bir çalışma yürütuyor. Aileleri, gençleri bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Bu konuda tabi eğitim kurumlarında da yapacağımız işler var.” Dedi.

Bu haber 1852 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum