Reklam
Reklam

Vali Tuna, Proje Esaslı Çalışmaya Alışmak Gerekiyor"

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, dernek ve STK temsilcilerine seslenerek; “Proje esaslı çalışmaya alışmak gerekiyor” dedi.

Vali Tuna, Proje Esaslı Çalışmaya Alışmak Gerekiyor"
Editör: Urfa Haber 63
21 Şubat 2017 - 11:34

GAPTEM’de Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları Kapasite Arttırma Programı çok sayıda Dernek ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Vali Danışmanı ve Proje Koordinatörü İbrahim Akgün, herkesin farklı yollar ve kaynaklarla Şanlıurfa’ya hizmet ettiklerini belirterek, “Gayemiz; kendi amacımız varken ortak amaç geliştirmek, ortak amacımızı ortak akıl geliştirmeye doğru yönlendirmek ve ortak akıldan da bir ortak irade gerçekleştirmektir. Gayemiz ve bütün bu çabalarımız ortak iradeye doğru gitmektir. Toplantılarla veya iletişim araçlarıyla bize düşüncelerinizi, fikirlerinizi iletin. Ortak doğruyu bulalım” dedi.

Daha sonra Vali Güngör Azim Tuna katılımcılara seslenerek: “Bu eğitim programının sivil toplum kuruluşlarımız ile derneklerimize faydalı ve verimli olmasını diliyorum. Biz STK’larımızın önünü açmak istiyoruz. Sivil toplum bilincinin gelişmesi ama bunun topluma faydalı olacak şekilde iyi kanalize edilmesi gerekiyor. Bu konuda bir bilinçlendirme içinde bulunduğumuz, topluma nasıl bir fayda sağlayabiliriz, bunu belki biraz daha özümsetmek ve bazı şeylerin farkındalığını pekiştirmek için bu çalışmaları koordine etmeye çalışıyoruz. Dernek kurmak çok kolay. Önemli olan bunu sürdürebilmek ve amaçlara matuf güzel işler yapabilmek. Günümüzde kaynak bulmak kolay. Yeter ki düzgün projeler yapılsın. Bir projeyi hayata geçirmek, yapmak ve sonlandırmak önemli. Bu gürültüde belki herkes kendini tam olarak ifade edemiyor. Bir taraftan iyiliği hakim kılmaya çalışıyorsak bunu anlatmakta önemli. Çünkü bunun teşvik edilmesi gerekiyor. Bu işin anlatılması ve nesilden nesle aktarılması önem arz ediyor.  Toplumun huzuru ve selameti için üzerimize düşeni yapmaya, faydalı işleri desteklemeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu konuda toplumu ilgilendiren her meseleyle ilgili kapımızı çalabilirsiniz. Bizde sizlerin gayretinizi, faydalı işler ürettiğinizi görmek isteriz. Bu eğitimler mutlaka önemlidir. Prensipli ve disiplinli çalışmak anlamında bu işi iyi anlamamız gerekiyor. Proje esaslı çalışmaya alışmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Daha sonra Dernek Denetçisi Özkan Özbaş’ın Dernekler Mevzuatı hakkında bilgiler vermesiyle programa devam edildi. 

Bu haber 419 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum